Landbrugsjord til folkeeje

Økonomen Henrik Platz skrev således til os;

”Har for sjov lavet det tankeeksperiment at lade danskerne opkøbe hele det eksisterende landbrugsareal og samtidig omlægge landbruget, så det ikke producerer så voldsomme mængder af animalske produkter – de mange svin – som vi ikke selv kan spise.

I en sådan tænkt overtagelse af landbrugsjorden til folkeeje vil den enkelte dansker formelt blive ejer af 5.000 kvadratmeter jord for en nødvendig investering på 26.000 kr. pr. borger – ikke en uoverkommelig t…anke, mener Henrik Platz.

Og vel i grunden mere rimeligt end dagens situation, hvor 62 pct. af det danske areal – landbrugsarealet – ejes af under én pct. af befolkningen. Lige bortset fra, at det med dagens gældsbyrde reelt er bankerne, der ejer det meste”, skriver Jørgen Steen Nielsen i sin bog “På den anden side – en rejse i omstillingens grænseland”.

Det er jo så sjovt, at Danmarks Økologiske Jordbrugsfond netop udsteder aktiekøb på min. 25.000 kr. Så gælder det så bare om at bruge sin borgerpligt inden den 30. november, hvor aktietegningen slutter.

Vil du være med til at ændre Danmarks landbrug i en økologisk retning og har mulighed for at undvære 25.000 kr. i en periode – så tegn aktier!”

About the author: Jordbrugsfond